Lake Manyara National Park

///Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park2017-07-18T14:09:34+01:00

Het Lake Manyara National Park ligt op nog geen 2 uur rijden van Arusha, in de ‘Great Rift Valley‘. Het natuurpark ligt gunstig als tussenstop op weg naar de spectaculaire Ngorongoro Crater en het beroemde Serengeti National Park.

Ook al is het Lake Manyara National Park relatief klein (325 km²), het gebied is zeer divers van landschap en biedt een grote wilddichtheid. Het grootste deel van het natuurpark wordt in beslag genomen door het meer, waarvan de omvang sterk verband houdt met de neerslag en het grondwater. De oever is vlak en zanderig en grenst in het noordelijke deel aan tropisch bos met enorme mahoniebomen en acaciasoorten. Boven de kokend hete bronnen aan de uiterste zuidkant van Lake Manyara National Park kunt u klipspringers op de rotsen zien staan.

Een netwerk van zandpaden voert u door het gebied. De vegetatie wordt gekenmerkt door de vele acacia’s, baobabs en ‘fever trees’. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten, buffels en andere grazers in het park. Wat de roofdieren betreft treft u hier luipaarden en leeuwen aan. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog. Er is ook een goede kans dat u hier de neushoornvogel en de zwarte adelaar ziet.

Wanneer u Lake Manyara National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen. De weg vervolgt door via een dicht oerwoud naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk naar Lake Manyara. Het meer zelf heeft een oppervlakte van 390 km², en vormt het leefgebied van grote kuddes olifanten (de grootste dichtheid van heel Tanzania per km²), buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleine dieren.

Het Lake Manyara National Park staat bekend om de leeuwen die – net als de cheeta’s en luipaarden – in bomen klimmen. De verklaringen voor dit opmerkelijke tafereel lopen nogal uiteen.

Ernest Hemingway noemde Lake Manyara “the most beautiful thing I’ve seen in Africa”. Vanaf de rand van de ‘Escarpment’ – de steile rotswand aan de westzijde van het park waar zich de meeste lodges bevinden – heeft u een betoverend uitzicht over het meer. In de natte tijd vormen zich hier indrukwekkende watervallen.

Activiteiten in Lake Manyara National Park
Als u na een rit door het regenwoud bij het meer uitkomt, valt onmiddellijk de variatie aan watervogels op, zoals pelikanen, aalscholvers, ooievaars en flamingo’s. De flamingo’s worden aangetrokken door de algen in het alkalische meer. Als na de regentijd het water hoog genoeg staat, kunt u kanotochten maken over het 50 kilometer lange meer.

Boven aan de steile rotswand kun je abseilen. Ook kunt u mountainbiketochten en boswandelingen maken aan de westrand van het park, om een indruk te krijgen van het leven in de dorpen in de omgeving.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Lake Manyara aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan