×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Lake Manyara National Park

Het Lake Manyara National Park ligt op nog geen 2 uur rijden van Arusha, in de ’Great Rift Valley’. Het natuurpark ligt gunstig als tussenstop op weg naar de spectaculaire Ngorongoro Crater en het beroemde Serengeti National Park.

Ook al is het Lake Manyara National Park relatief klein (325 km²), het gebied is zeer divers van landschap en biedt een grote wilddichtheid. Het grootste deel van het natuurpark wordt in beslag genomen door het meer, waarvan de omvang sterk verband houdt met de neerslag en het grondwater. De oever is vlak en zanderig en grenst in het noordelijke deel aan tropisch bos met enorme mahoniebomen en acaciasoorten. Boven de kokend hete bronnen aan de uiterste zuidkant van Lake Manyara National Park kunt u klipspringers op de rotsen zien staan.

Een netwerk van zandpaden voert u door het gebied. De vegetatie wordt gekenmerkt door de vele acacia’s, baobabs en ’fever trees’. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten, buffels en andere grazers in het park. Wat de roofdieren betreft treft u hier luipaarden en leeuwen aan. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog. Er is ook een goede kans dat u hier de neushoornvogel en de zwarte adelaar ziet.

Wanneer u Lake Manyara National Park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen. De weg vervolgt door via een dicht oerwoud naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk naar Lake Manyara. Het meer zelf heeft een oppervlakte van 390 km², en vormt het leefgebied van grote kuddes olifanten (de grootste dichtheid van heel Tanzania per km²), buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleine dieren.

Het Lake Manyara National Park staat bekend om de leeuwen die - net als de cheeta’s en luipaarden - in bomen klimmen. De verklaringen voor dit opmerkelijke tafereel lopen nogal uiteen.

Ernest Hemingway noemde Lake Manyara "the most beautiful thing I’ve seen in Africa". Vanaf de rand van de ’Escarpment’ - de steile rotswand aan de westzijde van het park waar zich de meeste lodges bevinden - heeft u een betoverend uitzicht over het meer. In de natte tijd vormen zich hier indrukwekkende watervallen.

Activiteiten in Lake Manyara National Park

Als u na een rit door het regenwoud bij het meer uitkomt, valt onmiddellijk de variatie aan watervogels op, zoals pelikanen, aalscholvers, ooievaars en flamingo’s. De flamingo’s worden aangetrokken door de algen in het alkalische meer. Als na de regentijd het water hoog genoeg staat, kunt u kanotochten maken over het 50 kilometer lange meer.

Boven aan de steile rotswand kun je abseilen. Ook kunt u mountainbiketochten en boswandelingen maken aan de westrand van het park, om een indruk te krijgen van het leven in de dorpen in de omgeving.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.