Sinya Game Reserve

Sinya Game Reserve2017-07-19T08:10:32+01:00

Sinya Game Reserve is een privé concessie gebied van 600 km2 ten noordwesten van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Het natuurreservaat grenst aan Kenia en het Amboseli National Park. Het biedt wildlife, cultuur en spectaculaire landschappen met prachtige uitzichten op de Mount Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok.

In tegenstelling tot andere wildparken zijn hier bijna geen wegen, wat aangeeft hoe onontdekt dit gebied is. In Sinya Game Reserve treft u alle dieren aan die u zou verwachten in een Oost Afrikaans wildpark, vooral veel herbivoren zoals zebra, wildebeest (gnoe), Thomson’s en Grant’s gazelle, Masai giraffe, eland, kudu en oryx. En natuurlijk zijn ook roofdieren aanwezig, zoals de leeuw, cheeta, luipaard en hyena. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

In Sinya Game Reserve leven een aantal zeer grote olifanten mannetjes van meer dan 50 jaar oud met gigantische slagtanden. Deze olifanten migreren samen met de kuddes van vrouwtjes en kalveren tussen de moerassen van Amboseli in Kenia en de acaciabossen en open vlakte van Sinya, op zoek naar water en voedsel. Deze kuddes worden al meer dan 25 jaar geobserveerd door Cynthia Moss in Amboseli en staan te boek als de gezondste olifantenpopulaties van het Afrikaanse continent.

De Masai die in dit gebied leven volgen nog steeds de tradities en rituelen uit ver vervlogen tijden. U kunt onder begeleiding een bezoek brengen aan een lokaal dorp, waar u het dagelijkse Masai leven kunt zien, waar u kunt genieten van de traditionele manier van dansen en waar u een stukje geroosterde geit kunt proeven. Uw bezoek komt ten goede aan verschillende projecten van de Masai gemeenschap, zoals de aanschaf en onderhoud van waterpompen, de ontwikkeling van een basisschool en de bevordering van de gezondheidszorg.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Sinya Game Reserve aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan