Loliondo Game Area

Loliondo Game Area2017-07-18T15:32:32+01:00

Loliondo is geen officieel natuurpark, waardoor er meer safariactiviteiten kunnen worden ondernomen dan binnen de grenzen van het Serengeti National Park, zoals wandelsafari’s en nachtelijke game drives.

Het Loliondo Game Area ligt ingeklemd tussen de Keniaanse grens (Masai Mara) in het noorden, het Ngorogoro Game Reserve in zuiden, het Serengeti National Park in het westen en Lake Natron in het oosten. Het gebied maakt deel uit van het ‘Greater Serengeti’ ecosysteem (er staan geen hekken tussen de parken in het ecosysteem), waardoor dieren zich vrijelijk kunnen verplaatsen.

De flora en fauna van Loliondo kunnen zich absoluut meten met die van de nationale parken in de naaste omgeving. Hierdoor is dit een perfecte locatie voor uw bijzondere safari. Drassige savanne, beboste heuvels, rivieren en de typische ’kopjes’ wisselen elkaar af. De kopjes (een Engels woord met een overduidelijke Nederlandse oorsprong) zijn grote ronde rotsblokken van graniet, die als eilandjes verspreid liggen in het landschap. Omdat ze boven het landschap uitsteken, bieden ze een perfect uitzichtpunt voor leeuwen en luipaarden, die er dan ook vaak gesignaleerd worden.

Er zijn hier weinig lodges; de meeste accommodaties zijn mobile tented camps. Omdat dit gebied tevens bewoond wordt door de Masai, is het mogelijk het dagelijkse leven van deze bijzondere bevolkingsgroep te ervaren.

Big Five
Het Loliondo Game Area is het land van de “big five” waarbij de collectie bestaat uit: de leeuw, de olifant, de buffel, het luipaard en de neushoorn. De lijst van de grote vijf zijn tot stand gekomen door de oude jagers van weleer, voornamelijk op de moeilijkheidsgraad tijdens het jagen. Niet vanwege de omvang zoals normaal gedacht wordt en wat dan ook de reden is dat een nijlpaard niet geschaard wordt onder de “Big Five”.

Gnoe migratie – “the Great Migration”
Jaarlijks migreren er meer dan 1 miljoen gnoes vanuit het Serengeti National Park, op zoek naar het verse gras in de Masai Mara. Niet alleen gnoes komen naar de Mara, maar zij worden vergezeld door grote kuddes zebra’s en gazellen en uiteraard door tal van roofdieren. De ‘Great Migration’ vindt voornamelijk plaats rond juni/juli vanuit de Serengeti en rond augustus/september zijn de miljoenen gnoes naar de Masai Mara getrokken, geheel afhankelijk van onvoorspelbare neerslag in het totale ecosysteem. Dan in oktober-december trekken de kuddes weer terug naar het zuiden, in november/december migreren de kuddes door het Loliondo Game Area.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Loliondo Game Area aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan