Cederberg Wilderness Area

Cederberg Wilderness Area2017-07-20T00:07:59+01:00

De Cederberg Wilderness Area bestaat uit een geërodeerde bergketen, waar u bizarre rotsformaties kunt zien. De bergketen is ongeveer 100km lang en ligt in de noord-zuid richting. Het hoogste punt – de Sneeuberg – is 2027 meter hoog. De bergen zijn vrij kaal, her en der begroeit met fijnbos, wilde bloemen en Cederbomen. Het ijzer in de rotsen heeft ervoor gezorgd dat de rotsen rood gekleurd zijn, wat tegen de vaak blauwe hemel voor scherpe kleurcontrasten zorgt. In het park leven bavianen, reebokken, klipspringers en grijsbokken. In het park zijn tal van wandelroutes uitgezet.

Vooral het zuidelijk deel van het park is populair, hier vindt u bizarre rotsformaties – zoals de Wolfberg Arch, het Maltezer kruis en de Wolfberg Cracks. Het Matjiesrivier Nature Reserve is bekend vanwege z’n oeroude San-rotstekeningen. Nog wat zuidelijker – in het Kamma Kamma reservaat – leven de laatste groepjes Bosjesmannen. U kunt tijdens een excursie zien hoe ze leven en San-kunstvoorwerpen kopen.

De Cederberg Wilderness Area is vooral goed bereikbaar vanaf de westzijde – vanuit het Olifantsrivierdal. Vanaf de N7 is er bij de Nieuwwoudtpass een afslag het park in. Deze toegang ligt ongeveer halverwege Citrusdal en Clanwilliam. Een alternatieve route is bij Clanwilliam langs het stuwmeer.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Cederberg Wilderness Area aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan