Westkust2017-07-20T00:06:26+01:00

De westkust is het dunst bevolkte en nog weinig door toeristen bezochte deel van de Western Cape. Het is een uitgestrekt gebied met vooral grintstranden en kliffen langs de kust en landinwaarts vruchtbare valleien en ruige bergen. De beste tijd om het gebied te bezoeken is de late winter en het vroege voorjaar, als er veel wilde bloemen bloeien.

Als u vanuit Kaapstad noordwaarts rijdt, biedt de kustweg (de Marine Drive) langs Milnerton en Bloubergstrand een fraai zicht op Tafelbaai en de Tafelberg. De weg voert langs duinen en langgerekte stranden. Voorbij Melkbosstrand buigt de weg landinwaarts, waar u de kustroute kunt vervolgen over de R315. Yzerfontein staat bekend om z’n enorme populatie aan rivierkreeften – ze worden gevangen van december tot april.

Nog iets noordelijker ligt de Langebaan lagune – waar u het West Coast National Park kunt bezoeken. Langebaan is een aangenaam badplaatje met uitstekende visrestaurants. Voorbij Vredenburg ligt het vissersplaatsje Paternoster, waar het ruige kustpark Columbine National Reserve ligt. De kliffen en het strand zijn zzer geliefd bij sportvissers. Wat oostelijker ligt het vissersdorpje St.Helena Bay, dat steeds steeds meer mensen uit Kaapstad een 2e huis kopen. Op 7 november 1497 (de dag van St. Helena) landde de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama hier.

Vanaf St.Helena Bay zult u landinwaarts verder reizen naar de Cederberg (de kustweg naar Lambert’s Bay is een grintweg die alleen per 4wd begaanbaar is). Ten westen van Clanwilliam ligt het afgelegen visserdorpje Lambert’s Bay, waar u de Brilpinguïns, Pelsrobben, Aalscholvers, Jan-van-Genten en Heavyside dolfijnen kunt zien. In Lambert’s Bay wordt veel kreeft gevangen.

De Cederberg bestaat uit een geërodeerde bergketen, waar u bizarre rotsformaties kunt zien. Ook staat het gebied bekend om z’n oeroude San-rotstekeningen. De Cederberg is vooral goed bereikbaar vanaf de westzijde – vanuit het Olifantsrivierdal. Vanaf de N7 is er bij de Nieuwwoudtpass een afslag het park in. Deze toegang ligt ongeveer halverwege Citrusdal en Clanwilliam. Een alternatieve route is bij Clanwilliam langs het stuwmeer.

Het gebied noordelijk van de Olifantsrivier tot aan de Oranje rivier (de grens met Namibië) wordt Namaqualand genoemd. Het is onderdeel van de Northern Cape Provincie. Het is een vrij vlak en dun bevolkt gebied – dat vooral in het voorjaar bezoekers trekt vanwege de overdadige hoeveelheid prachtige wilde bloemen.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de Westkust aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan