Clanwilliam2017-07-20T00:25:49+01:00

Clanwilliam is het centrum van de rooibos-thee productie. De theeplant groeide oorspronkelijk tegen de heuvels van de Cederberg, maar is nu gecultiveerd in enorme plantages in het Olifantsrivierdal. Bij Clanwilliam is in de rivier een stuwdam aangelegd, waardoor een groot waterreservoir is ontstaan dat irrigatieprojecten in de vallei mogelijk maakt. Het plaatsje is sinds de bouw in omvang flink toegenomen. In het centrum vindt u echter nog steeds historische gebouwen in de Kaaps-Hollandse stijl.

Aan de oostkant van de vallei ligt de prachtige Cederbergketen. Clanwilliam vormt een goede basis om de Cederberg Wilderness Area te bezoeken. U kunt vanaf het plaatsje de weg langs de oostkant van het meer volgen om het populairste deel van het park te bezoeken, waar u de bizarre rotsformaties en eeuwenoude San-rotstekeningen ziet. Een andere mogelijkheid is de weg over de Pakhuis Pass (R364) naar Bushmanskloof, waar u ook rotstekeningen van de Bosjesmannen kunt zien.

Ten westen van Clanwilliam ligt het afgelegen visserdorpje Lambert’s Bay, waar u de Brilpinguïns, Pelsrobben, Aalscholvers, Jan-van-Genten en Heavyside dolfijnen kunt zien. In Lambert’s Bay wordt veel kreeft gevangen.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Clanwilliam aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan