Elsa’s Kopje (MC+)

Elsa’s Kopje (MC+)2017-07-11T21:50:01+01:00

Het Meru National Park is een afgelegen stuk wildernis, dat door zijn moerassen en dichte begroeiing moeilijk te bereiken is. Per vliegtuig, en met uw eigen gids is dit echter een Safari Ervaring zoals deze zouden moeten zijn; privacy op en top en een ongerepte omgeving.

Adres
Mughwango Hill, Meru National Park, Kenia

Ligging
Elsa’s Kopje ligt op een heuvel (‘kopje’) in de open vlakte van het Meru National Park. De lodge is perfect ingepast in de omgeving, gebouwd met natuurlijke materialen en meegevormd met de vormen en bochten van de rotsen. De lodge is vernoemd naar het leeuwenwelpje Elsa, dat als wees werd opgevangen en later werd vrijgelaten door het echtpaar Adamson. Zoologe en schrijfster Joy Adamson vond het welpje op jonge leeftijd, doopte haar Elsa en voedde haar op. Joy schreef een boek over het welpje, “Born Free”, welke later verfilmd werd. Door de geweldige ligging en fenomenale inrichting van de lodge, heeft Elsa’s Kopje al vele awards in de wacht gesleept.

Kamers
Elsa’s Kopje heeft negen stenen cottages, met elk een eigen privé veranda. Door de unieke ligging heeft u hier absoluut een “room with a view”, want elke kamer kijkt uit over de uitgestrekte savanne. De badkamers zijn ensuite, sommige kamers beschikken over een buitenbad voor de ultieme bush beleving. Op uw eigen veranda is het heerlijk toeven in de middag, of tegen het vallen van de avond.

Faciliteiten
Elsa’s Kopje biedt niet alleen een fantastische safaribeleving, maar staat ook garant voor een exclusief en onbekommerd verblijf. Uw eigen butler zorgt voor de roomservice. Gastronomisch komt u niets tekort, de keuken is een synergie van Italiaanse gerechten met lokale ingrediënten. Het ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd kunt u nuttigen in de eetkamer die bij het hoofdgebouw is gelegen, vlakbij de open bar. Maar u kunt ook besluiten een “Bush Breakfast” te bestellen. Mogelijkheden genoeg!

Het prachtige zwembad bij Elsa’s Kopje biedt verfrissing tussen de safariactiviteiten door. U kunt zich hier verdiepen in een spannend boek, welke u uit de bibliotheek bij Elsa’s Kopje kunt halen of gewoon genieten van de prachtige panorama’s die u vanuit het zwembad kunt aanschouwen. ’s Morgens en ’s avonds worden er gamedrives georganiseerd en desgewenst kunt u onder begeleiding van een professionele gids het avontuur opzoeken door een wandelsafari te maken. Er kan een dagexcursie gemaakt worden naar de Tana rivier, waar u vervolgens de lunch nuttigt, of u kunt besluiten een middag te gaan vissen!

Er is een prachtig zwembad en een mooie bibliotheek. Elsa’s Kopje biedt adembenemende panorama’s over de uitgestrekte grasvlakten en moerassen, palmen en baobabs, de riviertjes en het vele wild in Meru National Park. Maak het wat avontuurlijker door een Game Drive te doen, te wandelen onder begeleiding door de bush of maak een dagexcursie naar de Tana rivier.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan