×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Elsa`s Kopje (MC+)

Het Meru National Park is een afgelegen stuk wildernis, dat door zijn moerassen en dichte begroeiing moeilijk te bereiken is. Per vliegtuig, en met uw eigen gids is dit echter een Safari Ervaring zoals deze zouden moeten zijn; privacy op en top en een ongerepte omgeving.

Adres

Mughwango Hill, Meru National Park, Kenia

Ligging

Elsa’s Kopje ligt op een heuvel (’kopje’) in de open vlakte van het Meru National Park. De lodge is perfect ingepast in de omgeving, gebouwd met natuurlijke materialen en meegevormd met de vormen en bochten van de rotsen. De lodge is vernoemd naar het leeuwenwelpje Elsa, dat als wees werd opgevangen en later werd vrijgelaten door het echtpaar Adamson. Zoologe en schrijfster Joy Adamson vond het welpje op jonge leeftijd, doopte haar Elsa en voedde haar op. Joy schreef een boek over het welpje, “Born Free”, welke later verfilmd werd. Door de geweldige ligging en fenomenale inrichting van de lodge, heeft Elsa’s Kopje al vele awards in de wacht gesleept.

Kamers

Elsa’s Kopje heeft negen stenen cottages, met elk een eigen privé veranda. Door de unieke ligging heeft u hier absoluut een “room with a view”, want elke kamer kijkt uit over de uitgestrekte savanne. De badkamers zijn ensuite, sommige kamers beschikken over een buitenbad voor de ultieme bush beleving. Op uw eigen veranda is het heerlijk toeven in de middag, of tegen het vallen van de avond.

Faciliteiten

Elsa’s Kopje biedt niet alleen een fantastische safaribeleving, maar staat ook garant voor een exclusief en onbekommerd verblijf. Uw eigen butler zorgt voor de roomservice. Gastronomisch komt u niets tekort, de keuken is een synergie van Italiaanse gerechten met lokale ingrediënten. Het ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd kunt u nuttigen in de eetkamer die bij het hoofdgebouw is gelegen, vlakbij de open bar. Maar u kunt ook besluiten een “Bush Breakfast” te bestellen. Mogelijkheden genoeg!

Het prachtige zwembad bij Elsa’s Kopje biedt verfrissing tussen de safariactiviteiten door. U kunt zich hier verdiepen in een spannend boek, welke u uit de bibliotheek bij Elsa’s Kopje kunt halen of gewoon genieten van de prachtige panorama’s die u vanuit het zwembad kunt aanschouwen. ’s Morgens en ’s avonds worden er gamedrives georganiseerd en desgewenst kunt u onder begeleiding van een professionele gids het avontuur opzoeken door een wandelsafari te maken. Er kan een dagexcursie gemaakt worden naar de Tana rivier, waar u vervolgens de lunch nuttigt, of u kunt besluiten een middag te gaan vissen!

Er is een prachtig zwembad en een mooie bibliotheek. Elsa’s Kopje biedt adembenemende panorama’s over de uitgestrekte grasvlakten en moerassen, palmen en baobabs, de riviertjes en het vele wild in Meru National Park. Maak het wat avontuurlijker door een Game Drive te doen, te wandelen onder begeleiding door de bush of maak een dagexcursie naar de Tana rivier.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Locatie van Elsa`s Kopje (MC+)