×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Porini Rhino Camp (FC)

Hoewel in het Porini Rhino Camp de kwaliteit van de accommodatie en de vriendelijkheid van de goed opgeleide medewerkers zullen zorgen voor een heerlijk aangenaam verblijf, zijn het vooral de neushoorns ... die Porini een unieke belevenis maken! De Ol Pejeta Conservancy was de thuishaven van de bedreigde zwarte en witte neushoorns. Na een succesvolle verplaatsing van 78 zwarte neushoorns in 2007 van Solio Rhino Sanctuary (in het noordoosten van de Aberdare Mountain Range) naar Ol Pejeta Conservancy, ontstond hier één van de grootste zwarte neushoorn heiligdommen in Oost-Afrika. Dagelijks kunt u tijdens gamedrives hier op korte afstand zwarte en witte neushoorns waarnemen.

U kunt genieten van de Grevy’s zebra’s (de grootste, wildste en meest onhandelbare van de drie soorten zebra’s in Afrika) en Jackson’s hartebeest. In het gebied ligt tevens de Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, waarschijnlijk de enige plaats in Kenia waar deze zeer bedreigde diersoort kan worden gezien. Na de opening in 1993 werden 43 chimpansees naar Sweetwaters geëvacueerd, uit hun oorspronkelijke leefgebieden in Midden- en West Afrikaanse landen dat door burgeroorlogen werd bedreigt. De combinatie van uitstekende "gameviewing" en het prachtig uitzicht over het open plateau van Ol Pejeta en de omliggende bergen maakt een een safari hier een unieke ervaring.

Adres

Ol Pejeta Conservancy, Nanyuki, Kenia

Ligging

Porini Rhino Camp is gelegen in het 365 vierkante kilometer grootte Ol Pejeta Conservancy, op een groen plateau tussen de uitlopers van de Aberdare Mountain Range en de statige met sneeuw bedekte top van de Mount Kenya. Hoewel het gebied op de evenaar ligt, zorgt de hoogte (ongeveer 2.000 meter) voor een gematigd klimaat met koele nachten. De "gameviewing" mogelijkheden behoren in dit natuurgebied tot de beste van Oost-Afrika, zowel de wilddichtheid en wildvariëteit is enorm. U kunt Porini Rhino Camp bereiken per vlucht van Nairobi (naar het nabijgelegen Nanyuki Airstrip).

Tenten

Het Porini Rhino safarikamp beschikt over zes safaritenten, welke onderdak kunnen bieden aan maximaal 12 gasten.

De ruime en comfortabel ingerichte safaritenten staan elk op een verhoogd platform. De overdekte patio voor de safaritent is voorzien van een twee canvas stoelen en een kleine houten tafel. De safaritent heeft een ingang aan de voorzijde met ritssluiting "deur" in het midden. De Zijwanden zijn voorzien van ramen met muskietengaas en dicht ritsbare flappen.

De ene kant van de safaritent wordt bezet door twee queen-size bedden met een houten hoofdeinden, elk met hun eigen nachtkastje en leeslamp. Aan de andere kant van de safaritent staan een bureau met een canvas stoel en een openkast met planken en een klerenkast. De stroom voor de binnenverlichting wordt opgewekt door middel van zonne-energie. De elektriciteit is echter niet voldoende om batterijen op te laden. Batterijen voor camera’s, telefoons en laptops kunnen worden naar de receptie worden gebracht om opgeladen te worden in het kantoor van de manager.

Een afscheiding aan het eind van de safaritent scheidt de slaapkamer van de badkamer. De badkamer beslaat ongeveer een kwart van het tentoppervlak. De badkamer beschikt over een wastafel met witte porseleinen wasbak, grote spiegel, doorspoelbaar toiletblok en een grote grote douche. Er is koud stromend water in de wasbak en een door zonnewarmte verwarmde douche (bush douche). In de badkamer vindt u een handdoekenrek met twee oversized witte badhanddoeken, handdoeken, gezicht en washandjes. Bij de wastafel treft u hand gemaakte natuurlijke badzeep aan en een pompfles met bodylotion. Het flessenwater is bedoeld voor mondhygiëne en drinken. Bij de avond "turndown service" wordt een warme kruik in bed gelegd omdat het ’s nachts kan afkoelen.

Faciliteiten

De gemeenschappelijke tent omvat de lobby, lounge en het eetgedeelte. De eetruimte bestaat uit twee lange houten tafels met houten stoelen. Het eten is overvloedig en gezond. Er is een keuze uit een continentaal of Engels ontbijt dat volgens uw verzoek wordt bereid en geserveerd. Lunch wordt in buffetvorm geserveerd, met een assortiment van salades, hartige taarten, vleeswaren, groenten en kaas. Het diner begint elke avond met een heerlijke huisgemaakte soep, gevolgd door een hoofdgerecht met gebraden of geroosterd vlees (van de eigen ranch) en verse groenten gevolgd door een verleidelijk dessert, zoals chocolade cake met crème anglaise. Alle gebak komt vers uit de keuken uit de bakstenen oven.

De loungeruimte is voorzien van loungebanken en fauteuils met tangerine-gekleurde kussens rond een grote vierkante houten salontafel. Aan de voorzijde van de gemeenschappelijke tent vindt u een diepe veranda met sofa’s en fauteuils.

Inbegrepen zijn alle activiteiten - zoals dagelijkse gameviewing in de ochtend en namiddag - en alle maaltijden, frisdranken, water, koffie, thee en een beperkte selectie van alcoholische dranken (bier, huiswijnen en gin). Bij de ochtend wake-up call wordt thee of koffie en vers gebakken koekjes bij de tent bezorgd.

Er is geen internetverbinding in het safarikamp. Ook bluetooth en mobiele telefoon service is onbetrouwbaar. Vanwege de nabijheid van wild, moeten kinderen ten minste negen jaar oud om te kunnen verblijven in het kamp.

Porini Rhino Camp wordt beheerd volgens de strikte richtlijnen ten aanzien van verantwoord toerisme en behoud van het milieu (met inbegrip van gebruik van natuurlijke hulpbronnen en verantwoorde afvalverwijdering en riolering) en het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden voor de lokale gemeenschap.

Locatie van Porini Rhino Camp (FC)