Kavango2017-07-12T22:27:55+01:00

Als u vanaf Windhoek komt vormt de Kavango Regio de toegang tot de Caprivi Strip. De streek is genoemd naar de Kavango Rivier die de grens tussen Namibië en buurland Angola vormt. De Kavango Rivier ontspringt in Angola (waar de rivier Cubango wordt genoemd) en eindigt na 1450 kilometer uiteindelijk in Botswana in de Okavango Delta. Vanaf het moment dat de Kavango Rivier Namibië verlaat – iets voorbij de plaats Divundu en de Popa Falls – wordt de rivier de Batswana Okavango of Okavango Panhandle genoemd.

Al ontspringt de Kavango Rivier in de Angoleese hooglanden, het is overwegend een traag stromende rivier. Zowel het Kavango gebied als de Caprivi Strip zijn namelijk vrij vlak. Door de trage stroming heeft het water een lange tijd nodig om zijn lange weg af te leggen. Het water dat in het regenseizoen tussen november en maart valt, begint pas vanaf april/mei werkelijk tot brede stromen te leiden in de Caprivi en Okavango Delta. Wild komt en gaat te samen met het water. Overigens: door het vele water is de Kavango een vruchtbare streek. Maïs, sorghum en tropische vruchten zijn in de oogsttijd volop verkrijgbaar.

Eén van de belangrijkste activiteiten langs de Kavango Rivier is vissen. Namibiërs en Zuid-Afrikanen komen om tijgervis te vangen, een grote zoetwatervis. De rivier wordt natuurlijk ook als transportweg gebruikt. De lokale bevolking bevaart het water met houten kano’s (mokoro), terwijl voor toeristische sunsetcruises platte boten worden gebruikt die gemakkelijk tussen de nijlpaarden en krokodillen door kunnen varen.

In de Kavango Regio leven vijf stammen, die in culturele leefwijze en taal behoorlijk van elkaar verschillen. De Kangwali leven in het westen, de Mbunza en Shambuyu in het hart van de regio en Gciriku en Mbukushu in het oosten en het meest oostelijke deel. De bevolkingsgroepen houden zich alle in het leven door middel van visvangst op de rivieren, veeteelt en landbouw. De enige plaats van betekenis is Rundu – gelegen direct aan de rivier in het westen van Kavango. Hier kunt u diverse voorzieningen vinden, zoals een ziekenhuis, politiestation, pompstations en winkels.

Wat klanten zeggen (t100)

In het oostelijk deel van Kavango ligt de plaats Divundu, waar de Kavango Rivier afbuigt naar het zuiden – richting Botswana. Hier liggen de beroemde Popa Falls en de fraaie natuurparken: Bwabwata National Park en Mahango National Park.

Duitse invloeden – zoals in de rest van Namibië – zijn hier nauwelijks te vinden. De Caprivi Strip en Kavango Regio lagen voor het Duitse bestuur rond 1900 te ver weg. Voor de Zuid-Afrikaanse regering vormde de Caprivi Strip juist een belangrijk strategische regio in de strijd tegen Angola tijdens de Apartheidsjaren. Het was in die tijd een “no-go” zone, en de wildstand heeft in die tijd erg te lijden gehad. Ondertussen zijn de natuurgebieden beschermd en is de wildstand hersteld tot vrijwel het nivo van voor de oorlog.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan