×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Kavango

Als u vanaf Windhoek komt vormt de Kavango Regio de toegang tot de Caprivi Strip. De streek is genoemd naar de Kavango Rivier die de grens tussen Namibië en buurland Angola vormt. De Kavango Rivier ontspringt in Angola (waar de rivier Cubango wordt genoemd) en eindigt na 1450 kilometer uiteindelijk in Botswana in de Okavango Delta. Vanaf het moment dat de Kavango Rivier Namibië verlaat - iets voorbij de plaats Divundu en de Popa Falls - wordt de rivier de Batswana Okavango of Okavango Panhandle genoemd.

Al ontspringt de Kavango Rivier in de Angoleese hooglanden, het is overwegend een traag stromende rivier. Zowel het Kavango gebied als de Caprivi Strip zijn namelijk vrij vlak. Door de trage stroming heeft het water een lange tijd nodig om zijn lange weg af te leggen. Het water dat in het regenseizoen tussen november en maart valt, begint pas vanaf april/mei werkelijk tot brede stromen te leiden in de Caprivi en Okavango Delta. Wild komt en gaat te samen met het water. Overigens: door het vele water is de Kavango een vruchtbare streek. Maïs, sorghum en tropische vruchten zijn in de oogsttijd volop verkrijgbaar.

Eén van de belangrijkste activiteiten langs de Kavango Rivier is vissen. Namibiërs en Zuid-Afrikanen komen om tijgervis te vangen, een grote zoetwatervis. De rivier wordt natuurlijk ook als transportweg gebruikt. De lokale bevolking bevaart het water met houten kano’s (mokoro), terwijl voor toeristische sunsetcruises platte boten worden gebruikt die gemakkelijk tussen de nijlpaarden en krokodillen door kunnen varen.

In de Kavango Regio leven vijf stammen, die in culturele leefwijze en taal behoorlijk van elkaar verschillen. De Kangwali leven in het westen, de Mbunza en Shambuyu in het hart van de regio en Gciriku en Mbukushu in het oosten en het meest oostelijke deel. De bevolkingsgroepen houden zich alle in het leven door middel van visvangst op de rivieren, veeteelt en landbouw. De enige plaats van betekenis is Rundu - gelegen direct aan de rivier in het westen van Kavango. Hier kunt u diverse voorzieningen vinden, zoals een ziekenhuis, politiestation, pompstations en winkels.

In het oostelijk deel van Kavango ligt de plaats Divundu, waar de Kavango Rivier afbuigt naar het zuiden - richting Botswana. Hier liggen de beroemde Popa Falls en de fraaie natuurparken: Bwabwata National Park en Mahango National Park.

Duitse invloeden - zoals in de rest van Namibië - zijn hier nauwelijks te vinden. De Caprivi Strip en Kavango Regio lagen voor het Duitse bestuur rond 1900 te ver weg. Voor de Zuid-Afrikaanse regering vormde de Caprivi Strip juist een belangrijk strategische regio in de strijd tegen Angola tijdens de Apartheidsjaren. Het was in die tijd een "no-go" zone, en de wildstand heeft in die tijd erg te lijden gehad. Ondertussen zijn de natuurgebieden beschermd en is de wildstand hersteld tot vrijwel het nivo van voor de oorlog.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.