Louis Trichardt (Makhado)

///Louis Trichardt (Makhado)
Louis Trichardt (Makhado)2017-07-19T20:14:17+01:00

Het plaatsje Louis Trichardt is ontstaan onder de impuls van de Voortrekkers. De stad is vernoemd naar een leider, de Zweedse Louis Trichardt. Later zou blijken dan Trichardt juist had gehandeld, toen hij besloot hier zijn woonplaats te verstigen. Andere Voortrekkers trokken door richting Mozambique, maar zouden allemaal vermoord worden.

Net als vele andere steden kreeg Louis Trichardt een nieuwe naam, namelijk Makhado. Makhado was een Venda koning waar maar weinig over bekend was. De naamsverandering zorgde voor veel kritiek in de regio. Verschillende actiegroepen protesteerde tegen de naam omdat de stad een geografische naam had moeten krijgen, en geen politieke naam.

Een standbeeld van de Venda koning werd in 2005 geplaatst en daarmee werd het oude beeld van Louis Trichardt verwijderd en in een schuurtje bewaard. Wederom kwamen groepering in protest: het beeld werd beklad met kleuren van de oude Zuid-Afrikaanse vlag. Hierna volgde meer vandalistische acties: de oude vlag werd overal op de muren geklad en bordjes met straatnamen werden veranderd. In 2007 werd de naamsverandering terug getrokken en kreeg Makhado haar oude naam Louis Trichardt terug.

Niet ver van Louis Trichardt ligt Medike, een natuurlijke erfgoed waar de Montgezi rivier in de loop der eeuwen een enorme kloof heeft uitgegraven. In Medike kan goed gewandeld worden, langs watervallen en bergstromen en door indrukwekkende bossen kloven. In de rotsen vind je oud rotstekeningen van het San-volk. Louis Trichardt ligt aan de noordelijke snelweg N1.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Louis Trichardt (Makhado) aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan