Polokwane (Pietermaritzburg)

///Polokwane (Pietermaritzburg)
Polokwane (Pietermaritzburg)2017-07-19T20:29:17+01:00

Polokwane is een stad vol met brede lanen, jacaranda’s, parken en fonteinen. Polokwane is het agrarische en commerciële centrum van Limpopo, maar ook het culturele centrum van de regio. Er worden indrukwekkende tentoonstellingen georganiseerd en de stad heeft een aantal mooie, historische gebouwen.

Tegenwoordig vormt Polokwane het economische centrum van Limpopo, ook wel Noord-Transvaal genoemd. Oorspronkelijk heette deze stad Pietersburg en werd in 1886 gesticht in de provincie Limpopo door de Voortrekkers. Zij bouwden in eerste instantie een nederzetting veel zuidelijker dan Polokwane. Maar vanwege terugkerende botsingen met de lokale stammen, trokken deze in noordelijke richting en stichtten Polokwane onder leiding van Andries Potgieter. Gelegen op een hoogte van 1.3 kilometer boven zee-niveau en op de Steenbokskeerkring zorgt ervoor dat bijna het hele jaar door de zon schijnt en er een heerlijke temperatuur heerst.

Er wonen in Polokwane tegenwoordig meer dan 150.000 mensen en er is genoeg te doen. De stad ligt erg strategisch: niet ver van de grens met nabijgelegen landen zoals Zimbabwe, Mozambique en Botswana en langs de drukke n1 snelweg die helemaal tot Kaapstad loopt. In en om Polokwane vind je een schat aan musea en nationale parken. Zo ligt het wereldberoemde Kruger National Park niet ver van de stad en ligt er het mooie Polokwane Game Reserve. Tevens vind je hier het Bakone Malapa Northern Sotho Open Air Museum: een openluchtmuseum waar u alles van traditionele tot hedendaagse cultuur van de Bakoni stam ziet.

Verdere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Cheune Crocodile’s Farm, waar u vanalles kunt zien en leren over deze fascinerende dieren. Iets minder leuk maar wel interessant is het Concentration Camp Cemetary. Deze begraafplaats is aangelegd om alle slachtoffers die gevallen zijn ten tijde van de Boer-oorlog. Deze plek is van historisch belang voor Zuid-Afrika en de omgeving van Polokwane. Polokwane ligt aan de noordelijke snelweg N1.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Polokwane (Pietermaritzburg) aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan