Modjadji Cycad NR

Modjadji Cycad NR2017-07-19T20:22:14+01:00

In het Modjadji Cycad Nature Reserve vindt u één van de meest fascinerende vegetaties van heel zuidelijk Afrika. Hier groeit namelijk de oeroude Modjadji-broodboom, die het dieet was van prehistorische reptielen. De reptielen zijn al lang uitgestorven, maar de Modjadji-broodboom groeit vrolijk verder dankzij de verzorging van de Modjadji, het volk dat hier al generatieslang leeft. Het Modjadji Cycad Nature Reserve is werkelijk een uniek gebied waar u als bezoeker een soort ‘Alice in Wonderland’-gevoel beleeft, door alle bijzondere planten die hier groeien én vanwege de bijzondere Rain Queen Modjadji en haar volk die hier ‘de macht’ hebben.

Modjadji laat zich in het Engels vertalen als ‘Ruler of the Day’. Deze koningin laat het hier door een ceremonie regenen en wordt na haar dood door haar dochter of kleindochter opgevolgd.

De Modjadji-broodboom is hier overvloedig aanwezig; niet alleen in aantal maar ook in grootte. Deze bizarre boom kan namelijk wel 12 m hoog worden, de bladeren 2,5 m lang en de dennenappels kunnen een gewicht halen van 34 kg! Kijk dus uit wanneer je onder een Modjadjibroodboom loopt.

In het Modjadji Cycad Nature Reserve heeft u uitzicht over het bijzondere bos, acacia’s, grasvelden met op de achtergrond het Kruger National Park en de Vulovedu Mountains. Vooral wanneer er een mist hangt, is het hier bijna magisch. Er leven verschillende soorten wildlife wildbeesten, buffels, nyala’s, impala’s en meer dan 170 soorten vogels.

Het Modjadji Cycad Nature Reserve ligt in het oosten van Limpopo nabij de N36, op zo’n 10 km ten noorden van Duiwelskloof.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Modjadji Cycad NR aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan