Waterberg Game Reserve

///Waterberg Game Reserve
Waterberg Game Reserve2017-07-19T20:38:09+01:00

Waterberg is een uitgestrekt stuk natuur in de provincie Limpopo dat is uitgeroepen tot een beschermd biosfeerreservaat door UNESCO. Dit gebied loopt 150 km door van Thabazimbi in het zuidwesten tot de Lapalala rivier in het noordoosten. Het is hier zo mooi en het landschap is zo gevarieerd, dat Waterberg wel vaker het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika wordt genoemd.

Veel toeristen vinden hun weg naar Waterberg door het enorme aanbod aan flora en fauna. Ondanks het droge klimaat is dit een vrij groen stukje natuur met lange stukken bushvelden, savanne, en veel verschillende grassen, plantensoorten en lavendelstruiken. Meerdere rivieren doorkruisen het gebied en stromen dan over in de Limpopo rivier. De rivierbeddingen hebben een groenere vegetatie en trekken ook andere diersoorten. Zo is de Lapalala-rivier is een geliefde plaats voor krokodillen en in sommige seizoenen ook voor nijlpaarden. Verder vind je hier vele kleine stroompjes en moerassen.

Waterreservoir
De zandstenen bergen kunnen veel vocht opnemen en dienen zo als waterreservoir voor grondwater. Hieraan dankt het gebied ook zijn naam ‘Waterberg’. Vooral de eerste bewoners van dit gebied – de San – maakten hier gebruik van. Zij vestigden zich al tweeduizend jaar geleden in dit gebied. In de bergen kunt u nog veel rotstekeningen vinden uit die tijd. In Waterberg vindt u alle leden van de Big Five, samen met een enorm aantal antilopes, elanden, kudu’s, giraffes, zebra’s maar ook reptielen, waaronder de Black Mamba. In totaal leven hier 75 diersoorten. De vogelpopulatie bestaat uit meer dan driehonderd soorten, zoals een aantal indrukwekkend grote gieren. Een perfect gebied dus voor game-safari’s.

Wildreservaten
U kunt het bergachtig gebied te paard verkennen. Verder zijn er meerdere wandelroutes onder andere langs een van de vele boerderijen. In Waterberg wordt namelijk veel gewassen verbouwd, zoals koffie, rijst en citrusvruchten. Voor een echt relaxte tour kunt u op één van de vele rivieren cruisen. Verder liggen hier het bekende Marakele National Park, waar de witte neushoorn voorkomt, en vele wildreservaten waaronder het Kololo Game Reserve.

Waterberg ligt in zuidwesten van Limpopo op ongeveer twee en een half uur rijden vanaf Johannesburg.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Waterberg Game Reserve aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan