Hoedspruit

Hoedspruit2017-07-19T20:11:52+01:00

Hoedspruit is een druk stadje in het verre zuidoosten van Limpopo, tussen de Drakensbergen en het Krugerpark. Het plaatsje ligt omgeven door landschappen vol wilde dieren en met uitzicht op de steile Drakensbergen. De hoofdattracties liggen buiten de stad – aan de R531 naar Blyde River Canyon (deze kloof is 26 km lang):

  • Bombyx Mori Farm is één van de zijderups-kwekerijen in Zuid Afrika
  • Mohololo is een rehabilitatiecentrum waar verweesde, gewonde en vergiftigde dieren worden verzorgd
  • Swadini Park, waar op een uitgestrekte omheind terrein een groot aantal reptielen leven

In de omgeving van Hoedspruit liggen diverse game lodges en private reserves. Hoedspruit heeft een luchthaven, waardoor de privaatreservaten in de omgeving ook gemakkelijk per vliegtuig te bereiken zijn. Enkele bekende private game reserves in de omgeving van Hoedspruit zijn o.a. Thorny Bush, Timbavati en het Manyeleti Game Reserve.

Gereedschappen uit het vroeg stenen tijdperk, ruïnes van stenen muren en ijzersmelt plaatsen vormen stukjes van de oude puzzel. Bedenk terwijl u hier verblijft dat hier de wieg van de mensheid stond, dat uit deze schoot de hedendaagse mens is voortgekomen, honderdduizenden jaren geleden. Waar ze vochten voor een bestaan in een van de meest onvriendelijke plekken van de wereld. Zelfs vandaag de dag is er genoeg te zien dat de strijd van de mens voor overleving aantoont. Meer en meer overblijfselen worden gevonden die erop wijzen dat dit het gebied is waar onze eerste voorvaderen verschenen, in zuidelijk Afrika. Het is omringd door prachtige natuur, met meer dan 80 zoogdier soorten, 400 vogelsoorten en een grote verscheidenheid aan reptielen en insecten. Hoge bergen worden afgewisseld met uitgestrekte vlaktes en bosveld, het leefgebied van de ‘Big 5’. Hier kun je een ecosysteem ervaren uit een vervlogen tijd.

Hoedspruit Research & Breeding Centre
Hoedspruit Research & Breeding Centre is helemaal toegewijd aan de snelste en meest gracieuze katachtige, de cheeta. Speciale aandacht is er voor de King Cheeta die door zijn slechte schutkleur bijna is uitgestorven. Ook wilde honden, de prachtige bromvogel en een waar aasgierenrestaurant zijn hier te bewonderen.

Het onderzoekscentrum ligt op circa 25 km van Hoedspruit en omvat een 400 ha groot game reserve. In het park zijn naast de genoemde dieren ook neushoorns, giraffes, impala’s en steenbokken te bewonderen. Rondleidingen in het reserve worden ieder uur verzorgd en zijn van harte aanbevolen. Het aangrenzende Kapama Game Reserve biedt de mogelijkheid tot het spotten van ‘the Big 5′ tijdens diverse safari’s – hier kunt u zelfs een safari per olifant maken.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Hoedspruit aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan