Phalaborwa

Phalaborwa2017-07-19T20:27:01+01:00

Phalaborwa is ontstaan door de ontdekking van de vele minerale lagen en werd als stad gesticht in 1958. De hoeveelheid en verscheidenheid aan delfstoffen wordt toegeschreven aan een serie vulkanische uitbarstingen in het gebied 2 000 miljoen jaar geleden. De kegel van de uitbarsting is verdwenen, maar de pijp – een verbazingwekkend geologisch verschijnsel – is gebleven. De pijp heeft een doorsnee oppervlak van 19 m2 en zit tot op een onbekende diepte propvol met delfstoffen, van fosfaten tot goud.

Ongeveer 150 jaar geleden werd de pijp ontdekt door inheemse prospectors en zij begonnen koper en ijzer te ontginnen. Zij noemden de plaats Ba-Phalaborwa, ‘beter dan het zuiden’, de door koorts geteisterde gebieden waar ze vandaan kwamen. Ba-Phalaborwa gaat er prat op een van ‘s werelds grootste bovengrondse mijnen te zijn en hier wordt het Zuid-Afrikaanse koper gewonnen op een nogal bijzondere manier. De open mijn is 450 m diep en heeft een diameter van bijna 2 km. Een bezoek aan het uitzichtpunt en het mijnmuseum is de moeite waard.

Maar Ba-Phalaborwa heeft nog veel meer attracties. Het ligt op 2 min. rijden van het Kruger National Park en biedt allerlei mogelijkheden voor het genieten van het natuurleven van dichtbij. Ba-Phalaborwa is de enige stad waarvandaan avondsafari’s naar het Kruger National Park georganiseerd worden.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Phalaborwa aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan