Marakele NP

Marakele NP2017-07-19T20:20:23+01:00

In 2003 werd het Marakele National Park door Nelson Mandela en Prins Bernhard heropend. Het park, ten westen van de Waterberg, was in de jaren ervoor sterk verwaarloosd. Na een grondige herinrichting is het geïsoleerde park weer een wilderig flora- en faunarijk. De Waterberg, enkele uren rijden van Johannesburg, bestrijkt zowel een droog als een vochtig gebied. Doordat het Marakele National Park in dit grensgebied ligt, leven hier dieren en planten uit beide zone’s.

‘Marakele’ betekent ‘toevluchtsoord’ en dat is het zeker voor een aantal bedreigde antilopensoorten, zoals roanen. U komt in het park zowel zwarte als witte neushoorns tegen en kuddes buffels zijn ook rijkelijk aanwezig in dit bergachtige gebied. In 1995 werden nog eens 40 olifanten losgelaten in het national park. De rovers van het park zijn de bruine hyena en de luipaard, die hier al voor de oprichting van het park rondsloop. Op torenhoge rotsen in het zuiden van het Marakele National Park broeden honderden Kaapse gieren. Deze enorme kolonie is de grootste in z’n soort. Naast deze aaseters leven in dit gebied tegen de 300 andere vogelsoorten, waaronder veel berglandvogels.

Per 4WD
Wat betreft de flora, is de Waterberg-palmvaren een erg mooie verschijning. Daarnaast zul je uitgestrekte proteavelden tegenkomen en veel bosgebied aan de voet van diepe valleien.

Een weg leid je naar de top van de Waterberg vanwaar je een adembenemend panorama zult zien. Veel autowegen in het park zijn alleen goed te bestormen met een 4WD. Zorg voor je eigen veiligheid dat de auto geheel is afgesloten als je op safari bent. Het Marakele National Park ligt boven Pretoria en is te bereiken via de R516 en R511 richting Thabazimbi. Volg hiervandaan de Alma grindweg en sla dan linksaf. Het hoofdkantoor van het park ligt een kilometer verderop.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Marakele NP aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan