Kongola2017-07-12T22:05:20+01:00

Kongola is een klein plaatsje in het noordoosten van Namibië, gelegen aan de Highway B8 – die door de Caprivi Strook loopt van Otavi naar Katima Mulilo. De bebouwing in Kongola bestaat uit een handvol eenvoudige hutten voor de lokale bevolking, een kerkje, school, winkel en benzinestation. Hoewel het dorp ligt langs een hoogspanningsleiding, heeft het geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Er is ook geen toegang tot veilig drinkwater bij Kongola.

6 km ten westen van Kongola ligt de Kwando rivier, die in Angola ontspringt en zuidwaarts stroomt dwars door de Caprivi Strook (Namibië) naar de Linyanti moerassen in Botswana. Langs de Kwando rivier leven – in het Namibisch deel – veel wilde dieren, reden waarom het gebied beschermd is. Ten noorden van de Highway B8 ligt de Kwando Conservancy en ten zuiden ligt de Susuwe Triangle, Mudumu National Park en het Mamili National Park. In al deze natuurgebieden bieden we safari lodges aan.

Over de grens van Botswana – maar beste bereikbaar vanuit Namibië – liggen langs de Kwando rivier de natuurparken Kwando Reserve, Selinda Game Reserve (dat doorloopt tot aan de noordzijde van de Okavango Delta) en de Linyanti moerassen (wat onderdeel is van het Chobe National Park). Ook in deze natuurparken liggen tal van safari lodges.

Vlakbij waar de Highway B8 de Kwando rivier kruist ligt de Kongola airstrip, die door veel charter vliegtuigjes wordt gebruikt voor het vervoer van toeristen naar al deze safari lodges.

Wat klanten zeggen (t100)

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan