×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Kongola

Kongola is een klein plaatsje in het noordoosten van Namibië, gelegen aan de Highway B8 - die door de Caprivi Strook loopt van Otavi naar Katima Mulilo. De bebouwing in Kongola bestaat uit een handvol eenvoudige hutten voor de lokale bevolking, een kerkje, school, winkel en benzinestation. Hoewel het dorp ligt langs een hoogspanningsleiding, heeft het geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Er is ook geen toegang tot veilig drinkwater bij Kongola.

6 km ten westen van Kongola ligt de Kwando rivier, die in Angola ontspringt en zuidwaarts stroomt dwars door de Caprivi Strook (Namibië) naar de Linyanti moerassen in Botswana. Langs de Kwando rivier leven - in het Namibisch deel - veel wilde dieren, reden waarom het gebied beschermd is. Ten noorden van de Highway B8 ligt de Kwando Conservancy en ten zuiden ligt de Susuwe Triangle, Mudumu National Park en het Mamili National Park. In al deze natuurgebieden bieden we safari lodges aan.

Over de grens van Botswana - maar beste bereikbaar vanuit Namibië - liggen langs de Kwando rivier de natuurparken Kwando Reserve, Selinda Game Reserve (dat doorloopt tot aan de noordzijde van de Okavango Delta) en de Linyanti moerassen (wat onderdeel is van het Chobe National Park). Ook in deze natuurparken liggen tal van safari lodges.

Vlakbij waar de Highway B8 de Kwando rivier kruist ligt de Kongola airstrip, die door veel charter vliegtuigjes wordt gebruikt voor het vervoer van toeristen naar al deze safari lodges.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.