Planet Boabab (MC-)

Planet Boabab (MC-)2017-07-10T20:53:19+01:00

Adres
Gweta, Makgadikgadi Pans National Park, Botswana

Ligging
Planet Boabab ligt net ten oosten van Gweta, langs de weg die de Makgadigadi Zoutpannen en verwante ecosystemen als Nxai Pan National Park doorsnijdt. De accommodatie ligt tenmidden van de indrukwekkende baobab bomen.

De lodge is rustiek en vrolijk beschilderd op de manier waarop traditionele huisjes in Botswana worden versierd. Planet Baobab staat bekend om de deskundige gidsen die bijna allemaal bioloog of zoöloog zijn. Alles wat u wilt weten over de omgeving, of het nu de natuur of de cultuur betreft, de gidsen kunnen het u vertellen. Planet Baobab is een unieke lodge in een even unieke omgeving en staat garant voor een onvergetelijk verblijf.

Accommodatie
Dit eenvoudige hotel heeft een bijzondere – beetje funky – uitstraling. De 16 bungalows zijn van “modder” (volgens traditioneel Tswana patroon). De Bakalanga Huts zijn rond en hebben een rieten dak, een klein erfje en fraai beschilderde buitenmuren. Ze staan tussen de grillige bosjes en de mysterieuze baobabs die in deze droge omgeving kunnen overleven. De inrichting is rustiek, met een bed dat is gevormd uit steen als centraal punt. Zeer kleurrijke details maken het interieur tot een vrolijk geheel. U beschikt overal over een ensuite badkamer. Drie Bakalanga Huts zijn geschikt voor een familie en bieden ruimte aan vier personen.

Faciliteiten
Planet Babobab is opgezet door de wereldberoemde organisatie Uncharted Africa, die onder andere ook Jack’s Camp in de Ntwetwe Pan exploiteert.

De Planet is bedoeld als stop voor één nacht of voor reizigers met een minder grote beurs dan de bezoekers aan Jack’s Camp die toch de serene schoonheid en weidse open stilte van de nabijgelegen zoutpannen (bij dag en nacht) willen zien. Het restaurant met bar van Planet Baobab is ingericht op een manier die de Lonely Planet omschrijft als ‘superbly funky’. De stoelen in de bar hebben een hedendaags design en zijn bekleed met zwart-wit gevlekte koeienhuid. De kroonluchter is gemaakt van tientallen groene bierflesjes en achter de bar hangen allerlei kleurrijke schilderijen. Het grote rieten dak zorgt voor bescherming tegen de zon, terwijl de afwezigheid van de muren ervoor zorgt dat er een briesje waait door de ruimte. In het restaurant geniet u van heerlijke Pan-Afrikaanse gerechten. ’s Avonds kunt u zich rond het gemeenschappelijke kampvuur scharen met een koud drankje in de hand terwijl u uw ‘boerewors’ boven het vuur braadt. Planet Baobab beschikt verder over een zwembad – een geschenk uit de hemel in het warme klimaat.

Vanuit Planet Baobab kunt u een quadbike excursie regelen de zoutpannen in, als dagtrip of inclusief een overnachting onder de sterren. Indien u zeker wilt zijn dat de excursies beschikbaar zijn kunt u ze het beste van tevoren (via ons) regelen omdat het aantal gidsen, voertuigen en bikes beperkt is. Ontbijt en diner zijn ter plaatse verkrijgbaar. Dit kunt u het beste bij aankomst regelen zodat de keuken weet op hoeveel personen ze moeten rekenen.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in deze regio aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie