Kwando Kwara Camp (FC)

Kwando Kwara Camp (FC)2017-07-10T15:46:47+01:00

De unieke ligging op een eiland zorgt ervoor dat u het hele jaar door safari’s, bush wandelingen en excursies per boot en mokoro kunt maken.

Ligging
Het Kwando Kwara Camp ligt aan de rand van het eeuwige water van de Okavango Delta in een 175.000 hectare groot concessiegebied, dat reikt tot aan het Moremi wildreservaat. Vanwege de unieke locatie van ons kamp, kunnen wij het gehele jaar door motorboot excursies, mokoro (uitgeholde boomstam) trips, wandelingen en gamedrives aanbieden. En omdat Kwara in een privé gebied gelegen is, kunnen wij tijdens onze safari ritten zowel van de weg gebruik maken of gewoon cross country op zoek gaan naar wild.

De mogelijkheid om de weg te verlaten is van belang, om de ongeveer 30% van de interessante zoogdieren te zien, die voornamelijk ‘s nachts aktief zijn. Hiertoe behoren o.a. het luipaard, de leeuw, wilde honden, hyena’s en kleinere roofdieren. De aanwezigheid van permanent water zorgt ervoor dat het hele jaar door wild in ons gebied te zien is. Ook zorgt het permanente water ervoor dat wij het gehele jaar door mokoro trips kunnen maken in ondiep water. Kwara is een van de weinige kampen waar dit mogelijk is.

Het spectaculaire landschap, met zijn verspreide kuddes grazers en de altijd aanwezige roofdieren, draagt bij aan een vervolmaking van uw safari. Vanwege het doolhof van waterwegen, eilandjes, seizoensgebonden uiterwaarden en bos, is Kwara altijd interessant en afwisselend. Om ‘s ochtends een mekoro te nemen en geruisloos over de uiterwaarden te glijden, is voor velen een gedenkwaardig moment en voor sommigen zelfs het hoogtepunt van hun trip. Zo een trip wordt onderbroken door een pauze op een van de vele schaduwrijke eilandjes vanwaar men een mooi overzicht heeft over het Delta water en zijn lagunes. Na deze verfrissing stop nemen onze bewapende en getrainde polers U mee op een wandeling over het eiland, alvorens weer per mekoro relaxed terug te keren naar kamp.

Camp
Het hoofdgebouw heeft een lounge, een bar en een eetgedeelte. Kwara Camp heeft de naam een van de beste kampen in de delta te zijn.

Accommodatie
8 luxe tenten, met elk een eigen badkamer, in de schaduw van kolossale bomen. Verlichting met petroleumlampen, leeslampen op batterijen en zaklamp.

Inclusief
Volpension, lokale drankjes, 2 safari-activiteiten per dag, parkentreegelden, wasservice (geen ondergoed).

Exclusief
Fooien, persoonlijke uitgaven, buitenlands gedistilleerde drankjes en vluchten tussen de kampen.

Opmerking
Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in deze regio aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie