Little Governors’ Tented Camp (FC)

Little Governors’ Tented Camp (FC)2017-07-12T01:05:32+01:00

Het Little Governors’ Camp ligt in het Masai Mara Game Reserve, in een bosrijk deel van het park aan de Mara rivier die veel wild en vogels aantrekt. Ongeveer honderd jaar geleden was deze locatie speciaal bestemd voor de gouverneur van Kenia en zijn Koninklijke gasten. Tegenwoordig liggen hier de 4 moderne, luxe tentenkampen van Governors’, die alle een koloniale sfeer ademen. De andere 3 Governors’ Camps zijn The Main Camp, Governors’ Il Moran Camp en Governors’ Private Camp. Om het Little Governors’ Camp te bereiken steekt u eerst de Mara rivier over in een bootje, waarna een korte wandeling volgt met een bewapende gids. Klanten die hier verblijven met een fly-in safari arrangement, arriveren op de nabij gelegen Musiara airstrip.

Adres
C14 Keekorok, Masai Mara National Reserve, Kenia

Little Governers Camp is kenmerkend voor het echte “Out of Africa” gevoel van op safari zijn. De luxe tenten staan onder grote bomen aan een groot drinkwaterplaats voor het wild in de buurt van de Mara rivier. De ligging van het kamp is zodanig uitgekozen, dat gasten hier in alle rust en ongestoord kunnen genieten van het wild leven. Het kamp wordt bewaakt door lokale Masai krijgers en kent geen hekken waardoor het wild vrij door het kamp kan bewegen waaronder een familie wrattenzwijnen die hier kind aan huis zijn, gasten moeten soms wijken voor een groep olifanten die vaak in de middag voorbij trekken.

Er is geen elektriciteit in het safarikamp beschikbaar, dus in de avond wordt het geheel sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes. Hierdoor ademt het de sfeer uit van een jachtkamp van weleer, waar olifanten doorheen lopen en nijlpaarden ’s nachts komen grazen. Little Governors’ staat bekend om zijn intieme sfeer.

Accommodatie
Little Governors’ Camp bestaat uit 17 ruime safaritenten met ensuite faciliteiten, zoals een toilet, bidet en een douche met warm en koud stromend water. Voor uw tent heeft u een grote veranda met comfortabele stoelen, waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van het wild bij de waterpoel.

De tenten hebben een comfortabele inrichting, waarbij zoveel mogelijk natuurlijke materialen zijn verwerkt. Koffie- en thee worden in de ochtend bij de tent geserveerd en verdere roomservice is op verzoek. ’s Avonds worden de tenten geheel in stijl verlicht met gaslantaarns en kaarsen, wat bijdraagt aan een unieke Afrikaanse ambiance.

Faciliteiten
Het restaurant vormt het hart van Little Governor’s Camp. Hier ontbijt, luncht en dineert u. Hier kunt u ’s avonds genieten van het kampvuur of een drankje in de bar. Het restaurant biedt uitzicht over de Mara Rivier en de open velden, spectaculair! In het restaurant wordt er gedineerd bij kaarslicht. De maaltijden zijn uitstekend en het serviceniveau is erg hoog. U kunt dineren in de eetruimte of buiten rond het kampvuur. Eventueel kan een bush barbecue of picknick worden verzorgd. Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Activiteiten
Little Governors’ Camp biedt enorm veel activiteiten aan. De Masai Mara is het ook waard om ontdekt te worden, en dit kan op verschillende manieren. Jeepsafari’s of een wandeling, maar ook vanuit hoog in de lucht! Een ballonvaart is de uitgelezen manier om de Masai Mara in perspectief te zien. Ontmoet de lokale bevolking tijdens een bezoekje aan een school en laat uw kinderen kennis maken met de lokale kids die hier met veel enthousiasme naar school gaan. Een dagtrip naar Lake Victoria behoort ook tot de mogelijkheden, hier kunt u perfect vogels spotten of een ontspannende boottocht maken. Op korte afstand van de safarikampen ligt het vertrekpunt van de ballonsafari (welke u het beste vooraf kunt reserveren).

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan