×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Ngerende Island Lodge (FC+)

De exclusieve Ngerende Island Lodge ligt in de Olchoro Conservancy, dat grenst aan het Masai Mara Game Reserve. De lodge ligt in een bocht van de Mara rivier, die de lodge aan vrijwel alle kanten omringd. De Olchoro Conservancy omvat meer dan 5.000 hectare en bestaat hoofdzakelijk uit open savanne, behalve langs de oevers van de Mara rivier, die bebost zijn en een ideale habitat vormen voor wilde dieren. Er zijn meer dan 140 vogelsoorten bij de lodge gespot. Om de lodge liggen drie waterpoelen, waar zich dagelijks krokodillen, nijlpaarden en olifanten laten zien.

Adres

PO Box 1274

Karen Connection Complex, Masai Mara National Reserve 00502, Kenia

Ligging

Ngerende Island Lodge ligt op 1750 meter boven de zeespiegel, waardoor het ’s avonds soms flink kan afkoelen. De lodge heeft haar eigen airstrip (ligt 2 km van de lodge), vanwaar geplande vluchten gaan naar Malindi, Mombasa en Nairobi. De vlucht naar Nairobi duurt ongeveer 1 uur, over de weg ligt Nairobi op ongeveer 4 uur rijden.

Accommodatie

De Ngerende Island Lodge beschikt over 7 luxe safaritenten, alle gebouwd op een verhoogde platform met een panoramisch uitzicht over de Mara rivier en het bos aan de overkant. Elke tent is zeer ruim en voorzien van een open plan woonkamer en slaapgedeelte, compleet met openhaard en een aparte badkamer die - naast een wastafels en spoeltoilet - beschikt over zowel een massage douche als een openlucht bad. De woonkamer is voorzien van comfortabele bedden, bureau, zithoek en voldoende kastruimte.

Faciliteiten

Het centrale deel van de Ngerende Island Lodge wordt gevormd door het restaurant, de lounge, bar en receptie. Deze algemene ruimten zijn ondergebracht in een grote safaritent met terras, welke gebouwd is op verhoogd dek op palen. Het terras biedt een prachtig uitzicht op de rivier. Er is tevens een ambachtelijke winkel voornamelijk gevuld met lokaal geproduceerde items gemaakt door Masai-vrouwen.

De lodge biedt voorts massage service, spa, wasserij service en 24 uurs roomservice.

Activiteiten

"Game viewing" gebeurt met behulp van onze eigen, speciaal ontworpen 4x4 voertuigen. Onze deskundige gidsen en spotters zijn allemaal doorgewinterde professionals en hebben een geweldig oog voor het vinden van de dieren, vogels en reptielen waarvoor de Masai Mara terecht beroemd is. De activiteiten omvatten:

  • Ochtend en de late middag "game drives"
  • Bezoek aan het Rhino Sanctuary
  • Volle dag game drives naar het park of Transmara (op aanvraag en tegen betaling extra park)
  • Night Game Drives (optioneel extra)
  • Begeleide wandelingen door de bush
  • Vogels kijken
  • het planten van bomen in de conservatory
  • Bezoek aan de plaatselijke school / apotheek
  • Bush Ontbijt / lunch / diner weer het toelaat
  • Sundowners

Maar uiteraard - op een plaats zo ontspannend en comfortabel als Ngerende - kunt u ook heerlijk achterover leunen op uw eigen veranda!

Locatie van Ngerende Island Lodge (FC+)