Ngerende Island Lodge (FC+)

Ngerende Island Lodge (FC+)2017-07-12T07:33:52+01:00

De exclusieve Ngerende Island Lodge ligt in de Olchoro Conservancy, dat grenst aan het Masai Mara Game Reserve. De lodge ligt in een bocht van de Mara rivier, die de lodge aan vrijwel alle kanten omringd. De Olchoro Conservancy omvat meer dan 5.000 hectare en bestaat hoofdzakelijk uit open savanne, behalve langs de oevers van de Mara rivier, die bebost zijn en een ideale habitat vormen voor wilde dieren. Er zijn meer dan 140 vogelsoorten bij de lodge gespot. Om de lodge liggen drie waterpoelen, waar zich dagelijks krokodillen, nijlpaarden en olifanten laten zien.

Adres
PO Box 1274
Karen Connection Complex, Masai Mara National Reserve 00502, Kenia

Ligging
Ngerende Island Lodge ligt op 1750 meter boven de zeespiegel, waardoor het ’s avonds soms flink kan afkoelen. De lodge heeft haar eigen airstrip (ligt 2 km van de lodge), vanwaar geplande vluchten gaan naar Malindi, Mombasa en Nairobi. De vlucht naar Nairobi duurt ongeveer 1 uur, over de weg ligt Nairobi op ongeveer 4 uur rijden.

Accommodatie
De Ngerende Island Lodge beschikt over 7 luxe safaritenten, alle gebouwd op een verhoogde platform met een panoramisch uitzicht over de Mara rivier en het bos aan de overkant. Elke tent is zeer ruim en voorzien van een open plan woonkamer en slaapgedeelte, compleet met openhaard en een aparte badkamer die – naast een wastafels en spoeltoilet – beschikt over zowel een massage douche als een openlucht bad. De woonkamer is voorzien van comfortabele bedden, bureau, zithoek en voldoende kastruimte.

Faciliteiten
Het centrale deel van de Ngerende Island Lodge wordt gevormd door het restaurant, de lounge, bar en receptie. Deze algemene ruimten zijn ondergebracht in een grote safaritent met terras, welke gebouwd is op verhoogd dek op palen. Het terras biedt een prachtig uitzicht op de rivier. Er is tevens een ambachtelijke winkel voornamelijk gevuld met lokaal geproduceerde items gemaakt door Masai-vrouwen.

De lodge biedt voorts massage service, spa, wasserij service en 24 uurs roomservice.

Activiteiten
“Game viewing” gebeurt met behulp van onze eigen, speciaal ontworpen 4×4 voertuigen. Onze deskundige gidsen en spotters zijn allemaal doorgewinterde professionals en hebben een geweldig oog voor het vinden van de dieren, vogels en reptielen waarvoor de Masai Mara terecht beroemd is. De activiteiten omvatten:

  • Ochtend en de late middag “game drives”
  • Bezoek aan het Rhino Sanctuary
  • Volle dag game drives naar het park of Transmara (op aanvraag en tegen betaling extra park)
  • Night Game Drives (optioneel extra)
  • Begeleide wandelingen door de bush
  • Vogels kijken
  • het planten van bomen in de conservatory
  • Bezoek aan de plaatselijke school / apotheek
  • Bush Ontbijt / lunch / diner weer het toelaat
  • Sundowners

Maar uiteraard – op een plaats zo ontspannend en comfortabel als Ngerende – kunt u ook heerlijk achterover leunen op uw eigen veranda!

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan