Kalahari Desert

Kalahari Desert2017-07-17T12:28:47+01:00

De Kalahari omvat een gebied van ongeveer 900.000 km², Het is een halfwoestijn, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn. Het is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. Het gebied beslaat het oosten van Namibië en daarnaast het grootste deel van Botswana , delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola.

Verspreid over grasvlaktes met struiken liggen zoutpannen – oeroude drooggevallen binnenzeeën. Geologen hebben vastgesteld dat de Kalahari een van de alleroudste stukken van de vaste aardkorst is, met een leeftijd van ongeveer 3,5 miljard jaar. De Kalahari is rijk aan minerale delfstoffen zoals kolen, koper, nikkel en ook diamant. Het zand is er roodbruin en er zijn geen permanente rivieren of meren.

Er leven ondermeer leeuwen, hyena’s, verschillende soorten antilopen, stokstaartjes en bavianen. Tijdens de regentijd (ruwweg november tot maart) krijgen planten met bloemen de kans om te bloeien. De Kalahari krijgt dan een compleet ander aanzien. De rivieren in het noorden zwellen dan op en overstromen een deel van de woestijn. De veranderingen in de woestijn zorgen voor geweldige migraties van grote groepen buffels, olifanten, springbokken, gnoes en zebra’s; de dieren leggen in de loop van het jaar enorme afstanden af op zoek naar voedsel en water. In het vochtige jaargetijde trekken ze naar het zuiden, om de overstromingen uit de weg te gaan. In de droge tijd trekken ze weer naar het noorden op zoek naar het laatste beetje drinkbaar water.

De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen, maar het is één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. Tijdens uw verblijf in de Kalahari kunt u een wandeling maken met de San. Zij geven u een impressie van hun bijzondere levenswijze in dit barre landschap.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan