Strampriet2017-06-21T06:48:12+01:00

Tot de jaren ’80 kreeg Stampriet aardig wat verkeer, dat zich vanaf de grensovergang Mata Mata richting de Namib bewoog. Toen eind jaren ’80 de grensovergang sloot, is het verkeer flink afgenomen.

Stampriet is een goede stopplaats als u moet tanken of andere boodschappen moet doen. Verder is de C15 tussen Dordabis en Gibeon een goede gravelweg, die als alternatief kan dienen voor de route via de B1. De C15 loopt min of meer parallel aan de Auob Rivier die op bepaalde plaatsen zorgt voor vruchtbaar land en dito uitzichten.

Het dorp leeft vooral van de farms in de omgeving die tomaten, maïs en watermeloenen produceren. De eerste farm, Stamprietfontein, dateert van 1898. De grond werd aangekocht van de Witbooi Nama. De Witbooi Nama zijn afkomstig uit Gibeon, maar zijn in 1889 in navolging van Hendrik Witbooi weggetrokken naar Hornkranz om zich daar te verschansen tegen te Duitsers. Nadat de Duitse troepen hen in eerste instantie met rust lieten, zijn in 1893 de aanvallen gekomen waarna de Witbooi Nama zich terugtrokken in het Namib-gebergte. Na veel veldslagen en onderhandelingen zijn de Duitsers en de Nama tot een bestand gekomen waarbij de Witbooi konden terugkeren naar Gibeon waar ze grond en wapens konden houden en Hendrik Witbooi als hoofdman werd aangesteld. Witbooi, op zijn beurt, aanvaardde de Duitse overheersing.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan